2021.08.28.

A biztonságos munkavégzés alapja

A COVID-19-járvány világméretűvé válása az elmúlt esztendőben teljes mértékben felforgatta az életünket, a hullámokban visszatérő folyamat pedig még jelenleg is tart. Okozott következményeit, hatását – melyek befolyásolták és részben megváltoztatták eddigi értékrendünket – a mai napig érezzük.

„A munka nem állhat meg” – szokták mondani. Az élet azonban ezt gyakran felülírja, a váratlan helyzetekhez pedig kénytelenek vagyunk alkalmazkodni. Az elmúlt esztendőben is tapasztalt járványhullámok esetén megtanultuk, hogy fokozottan ügyelnünk kell egészségünk védelmére, amely alól a munkahelyen eltöltött idő sem lehet kivétel. Mi lehet a biztonságos munkavégzés alapja 2021-ben? Mit tehetünk alkalmazottjaink és saját magunk egészségének megóvása érdekében munkaadóként?

A biztonságos munkavégzés alapfeltételei

• Kerüljük az open-space (egyterű) irodában történő munkavégzést.

• Amennyiben megoldható, az egyidőben személyesen jelen levő munkavállalók számát csökkentsük minimálisra.

• Csak teljesen egészséges (tünetmentes) alkalmazottat engedjünk személyes munkavégzésre.

• Helyezzünk az iroda több pontjára kézfertőtlenítő gélt, és ügyeljünk a 1,5–2 méteres távolság betartásra.

• Naponta több alkalommal fertőtlenítésük azokat a felületeket, amelyeket többen is megérintenek (pl.: kilincsek, villanykapcsolók…stb.)

• Elengedhetetlen a rendszeres szellőztetés, amely a kórokozók számának csökkentésében játszik fontos szerepet.

A tanácsok megfogadásával csökkenthető a csoportos megbetegedés esélye, de jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mindez elegendő-e a biztonságos munkavégzés feltételeinek megteremtéséhez?

IQAir – A tiszta levegő és a biztonságos munkavégzés alapja

Az orvosilag is elismert hatékonyságú IQAir termékcsalád tagjai képesek arra, hogy a levegőből minden szennyezőanyagot eltávolítsanak – legyen az por, pollen, baktérium, füst vagy épp vírusmolekula, a speciális aktív szűrési technológiának köszönhetően semmi sem okoz gondot.

A biztonságos munkavégzés alapja

A képen látható IQAir Healthpro 250 légszűrő berendezés például egy 250 m2 alapterületű irodát is képes biztonságossá – vagyis a levegőt vírus- és egyéb káros molekuláktól mentessé – tenni. 0,003 mikron méretig kiszűri az ultrafinom szennyező részecskéket, amit tesztelt és tanúsított módon 99,5%-os hatékonysággal végez el.

Pozitív hatásait nemcsak munkavállalói, hanem Ön is megtapasztalhatja. Az irodaházak többsége a belvárosban található, amely a szmoggal és egyéb káros részecskékkel telített levegő miatt sajnos az egészség szempontjából nem tekinthető ideális helyszínnek. Az IQAir lehetővé teszi a gyakori szellőztetést, mivel az utcáról beszűrődő káros anyagok semlegesítése csaknem azonnal megtörténik.

A biztonságos munkavégzés alapja

A készülék másik nagy előnye, hogy vírus és baktérium szűrő hatásának köszönhetően még pandémiás helyzetben is képes biztonságossá tenni a munkavégzés helyét, ezért nem kell aggódni, hogy egy esetleges fertőzés felbukkanása esetén a teljes irodai részleg megbetegszik.

A biztonságos munkavégzés alapja

Ráadásul nemcsak a megbetegedések esélye, hanem az allergiás tünetek aránya is hatékonyan csökkenthető, amely nagyobb fokú dolgozói elégedettséget eredményezhet.

Amennyiben további információt szeretne megtudni a cikkben szereplő IQAir készülékről, vagy a teljes termékcsaládról, keresse fel a márka kizárólagos hazai forgalmazóját, vagy KATTINTSON IDE!