2021.08.28.

B&O Beoplay Portal – a vezeték nélküli gamer fejhallgató

A játékok az évek során nemcsak grafikai szempontból lettek egyre jobbak, hanem a képhez tartozó hang minősége is elképesztő mértékben fejlődött – akárcsak a dallamokat továbbító fejhallgatók. 10-15 évvel ezelőtt még megelégedtünk azzal, hogy az adott eszköz megfelelően közvetít hangot és praktikus kialakítású, manapság azonban – a megnövekedett igények kiszolgálásához – ez kevésnek bizonyul.

A fejhallgatók választéka széles, árazásuk pedig a néhány ezer forintos kategóriától egészen a milliós nagyságrendig terjedhet. Egy biztos, a játékra szánt modellek esetén alapvetően magasabb kezdő árral kell számolni, hiszen egy jobb minőségű vezeték nélküli gamer fejhallgató specifikációi merőben eltérőek az átlagos felhasználásra szánt eszközökétől.

Gamer kiegészítők és az e-sport

Ahogy egy profi versenyfutó számára sem mindegy, hogy milyen cipőt vagy ruházatot visel, úgy egy e-sportban jártas vagy aktív játékos számára sem az, hogy milyen felszerelést használ. A „gamer-élményt” biztosító játékkiegészítők sora évről évre bővül, egyes eszközök (pl.: a monitor, a billentyűzet és az egér) szerepe pedig felértékelődött. Az egyik olyan speciális eszköz, amely a közvetlen és nélkülözhetetlen kapcsolatért felelős, a vezeték nélküli gamer fejhallgató.

B&O Beoplay Portal – a vezeték nélküli gamer fejhallgató

A számítógépes játékok, és a játékkonzolok robbanásszerű térhódítása évtizedekkel ezelőttre nyúlik vissza. A vásárlók – melyek többségében felhasználók is – száma azóta folyamatosan emelkedő tendenciát mutat, szerepük pedig megkerülhetetlenné vált. Nem véletlen, hogy a különböző nagyvállalatok sorra mutatják be azokat a termékeket, amiket kimondottan ennek a szegmensnek szánnak.

Habár a fejlődés folyamatos, a piacra került termékek számos olyan problémával rendelkeznek, melyek megnehezítik a választást: a műanyagból összeállított váz törékeny, a fejpánt borításának anyaga hamar elfárad és kiszakad, a műbőrből készült fülpárnák pedig idővel kirepedeznek, amely rontja az esztétikai összhatást. A minőség iránti igény és a silány minőségű termékek térhódítása hívta életre a gamer fejhallgatókat.

B&O Beoplay Portal – a vezeték nélküli gamer fejhallgató
B&O Beoplay Portal – a vezeték nélküli gamer fejhallgató

Vezeték nélküli gamer fejhallgató – Szempontok, amik befolyásolhatják a választást

Kényelem – Ez az első, és talán legfontosabb tényező, mivel a használója akár 5-6 órán keresztül is viselheti az eszközt. Ez idő alatt fontos, hogy komfortosan érezze magát.

Mikrofon – Az átlagos nem elég. A gördülékeny kommunikációhoz elengedhetetlen a kristálytiszta hangzás, hiszen ez biztosítja, hogy minden fontos mozzanatról és információról azonnal értesíthesse társait a játékos.

Zajszűrés – Ezzel a napjainkban egyre nagyobb mértékben elterjedt és hasznos funkcióval kizárhatók a külső környezetből érkező zajok, a fókusz pedig teljes mértékben a játékra helyezhető.

Vezeték nélküli kialakításA vezetékek korlátozzák a mozgást, ráadásul a kábelek közelében egy szerencsétlen mozdulat miatt a kapcsolat is megszakadhat, a számítógép pedig a földön köthet ki. Ezt a problémát oldja meg a vezeték nélküli kialakítás.

Megjelenés – Ahogy a gamer gépek esetében is megfigyelhető, a játékosok számára a játékhoz használt kiegészítőknél nemcsak a minőség, hanem a dizájnos és formabontó megjelenés is fontos szempont.

B&O Beoplay Portal – a vezeték nélküli gamer fejhallgató

Prémium minőségű gamer fejhallgató? Beoplay Portal!

A prémium minőségű termékeiről elhíresült Bang and Olufsen az egyik legmeghatározóbb játékipari szereplővel, az Xbox-szal közösen megalkotta meg a játékosok álmát: a Beoplay Portal-t.

B&O Beoplay Portal – a vezeték nélküli gamer fejhallgató

A készülék váza alumínium, fejpánt része kellemes tapintású, puha szövettel borított, fülpárnái vegán bőrből készülnek, kényelmesek, tökéletesen illeszkednek és szigetelnek. Hangszórói a Dolby Atmos támogatást kihasználva kifinomult és virtuális térbeli hangzást biztosítanak, amely játék közben garantáltan előidézi azt a bizonyos „libabőrt”.

A Beoplay Portal vezeték nélküli gamer fejhallgató használata közben akkor sem kell kétségbe esni, ha csoporthívásra kerül sor. A speciálisan kialakított mikrofon felerősíti a beszédhangot, és eltompítja a zavaró tényezőket, hangszórói pedig tökéletes hangminőséget biztosítanak, és képesek a háttérzajok kiszűrésére, így a beszélgetést semmi sem zavarhatja meg.

B&O Beoplay Portal – a vezeték nélküli gamer fejhallgató

Szeretné a saját füleivel is megtapasztalni, hogy mit jelent pontosan a Bang & Olufsen Signature hangzás, és kíváncsi rá, milyen használni a minden porcikájában a skandináv precizitást és életérzést tükröző gamer készüléket? KATTINTSON IDE!