2021.06.28.

IQAir HealthPro 250 levegőszűrő – Egy irodista beszámolója

Az orvosok által is elismert IQAir HealthPro 250-es készülék az élet számos területén – kórházakban, orvosi rendelőkben, oktatási intézményekben és családok otthonában is – bebizonyította, hogy joggal tekinthetünk rá a világ egyik leghatékonyabb levegőszűrő berendezéseként. Az IQAir egyedileg összeállított és hitelesített szűrőrendszere jelenleg az egyetlen, amely a vírusokat, baktériumokat és az ultrafinom molekulákat is képes igazoltan kiszűrni a levegőből. Ezek a tények. De mit mond a tapasztalat?

Az alábbiakban egy irodai dolgozó beszámolóját mutatjuk be, aki január óta – immár hat hónapja – tapasztalja meg, hogy milyen változást képes hozni az IQAir HealthPro 250-es levegőszűrő készülék egy zsúfolt irodai helyiségbe.

Gondolatok fél év használat után

„Emlékszem, 2020 februárjában már hallottunk a koronavírus létezéséről, és hazafelé sétálva arról beszélgettünk a munkatársaimmal, mennyire elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ez az egész hozzánk is elérjen. Azt pedig végképp elképzelhetetlennek tartottuk, hogy emiatt korlátozó intézkedéseket vezessenek be…

Majdnem egy évvel később már home office-ból jelentkeztünk be az évzáró megbeszélésre, amin a legfontosabb megválaszolandó kérdés az volt, hogy mi mindenre lenne ahhoz szükség, hogy teljes biztonságban érezzük magunkat, ha 2021-ben visszatérünk az irodába. Ekkor merült fel az IQAir HealthPro 250 levegőszűrő készülék beszerzésének az ötlete.

levegőszűrő

Egy levegőszűrő berendezés megvásárlása már évekkel ezelőtt is szóba került, de akkor még nem volt szempont, hogy a készülék a baktériumok és a vírusok ellen is hatékony védelmet nyújtson – korábban a vezetőség elsősorban a nemdohányzók védelmében és a pollenek kiszűrése miatt gondolkodott egy levegőszűrő beszerzésén. Majd tologattuk az ötletet. Egészen 2020 decemberéig, amikor karácsonyi ajándékként megérkezett az irodába az első IQAir HealthPro 250-es készülék.

IQAir HealthPro 250 – Amióta üzemel, rengeteg dolog megváltozott

Voltak olyan munkatársak a cégnél, akik kétkedve fogadták, mások leírhatatlan örömmel csodálták az R2D2-ra emlékeztető levegőszűrőt. Én úgy voltam vele, hogy majd akkor alkotok véleményt, ha megtapasztaltam, mire képes. Közel fél év leforgása alatt rengeteg pozitív változást fedeztem fel:

1. Korábban sokan panaszkodtak, hogy bármennyire távol állnak dohányzó munkatársaink az irodától, az ablakokon keresztül mi is kénytelenek vagyunk beszívni a dohányfüstöt. Ugyanez a kipufogógázzal. Rendszeresen beszédtéma volt, hogy mennyi káros anyagot kell belélegeznünk csak azért, mert az irodánk ablakai egy forgalmas útszakaszra néznek.

levegőszűrő

Az IQAir HealthPro 250 beüzemelése óta semmilyen kellemetlen szagot nem érzünk, és fejfájás vagy émelygés miatt sem kellett hazamennie senkinek.

2. A cégünknél dolgozó alkalmazottak körülbelül fele allergiás. A többség valamilyen pollenre érzékeny, de olyan munkatársunk is van, akinél a szőrös állatok jelenléte idéz elő kellemetlen panaszokat. Kutyabarát iroda vagyunk, de eddig a kisállatok behozatala fel sem merülhetett.

állatszőr ézékenység

A levegőszűrő beszerzése után az állatszőrre érzékeny munkatársunk beleegyezett, hogy az egyik pénteken – amikor amúgyis kevesebb időt töltünk az irodában – behozza a főnökünk a golden retrieverét. Természetesen előre megbeszéltük, hogy a legenyhébb tünet jelentkezése után a kutyának mennie kell. Az IQAir bekapcsolása után 4 órát töltöttünk egy légtérben a szőrmókkal – tüsszögés, orrfolyás, köhögés és szemviszketés nélkül.

Vírus-, baktérium- és allergénmentes levegőt kizárólag légtisztító berendezés üzemeltetésével lehet biztosítani. A készülék kiválasztását viszont nem szabad elhamarkodni. A forgalomban lévő szerkezeteknek csak a töredéke képes az imént említett káros részecskék rabul ejtésére. Olvasson tovább: Légtisztító berendezések összehasonlítása

3. A kellemetlen szagok eltűnése és a „kutyás kaland” mellett még egy érdekes dolgot megfigyeltem: korábban csak korán reggel és késő délután szellőztettünk, hogy a pollenekre érzékenyeknek a lehető legkevesebbet kelljen szenvedniük.

levegőszűrő

Amióta üzemel a levegőszűrő berendezés, annyit és akkor szellőztetünk, amennyit és amikor csak akarunk. Akár nyitva vannak az ablakok, akár behajtjuk őket, a korábban mindennapos panaszok egyszerűen eltűntek. Én magam is az allergiások táborát erősítem, de év eleje óta az irodában – néhány tüsszentést leszámítva – egyetlen allergiás tünetem sem jelentkezett.

4. És még egy dolog, amiért úgy gondolom, hogy megérte megvásárolni a levegőszűrő berendezést. Van egy munkatársunk, aki negatív tapasztalatai miatt sokkal jobban tartott az év eleji visszatéréstől, mint a többiek. Bárhol és bármikor találkoztunk vele az elmúlt hónapokban, egy pillanatra sem vette le a maszkját, és mindig tartotta magát a szigorú szabályokhoz – odafigyelt a távolságra, a közös programokból általában kivonta magát, és teljesen megváltozott a viszonya a csapattal.

levegőszűrő

Az IQAir HelathPro 250 beüzemelése óta ő is egyre többször ellátogat az irodába, és néha-néha már neki is láthatjuk az arcát. Talán mindannyiunk nevében mondhatom, hogy már csak emiatt is megérte megvásárolni a levegőszűrő készüléket.”

Szeretne többet megtudni a szerkezetről, aminek egyedileg összeállított és szakemberek által hitelesített szűrőrendszere a különböző porok, spórák, cigarettafüst, szmog, olajfüst és a kőolajtermékek égése során keletkezett korom mellett a világon egyedülálló módon képes eltávolítani a levegőből a kutya- és macskaszőrt, a polleneket, a baktériumokat, a vírusokat és az ultrafinom molekulákat? KATTINTSON IDE!