2020.08.18.

Új autó illat – Diadalittasan lélegezzük be a mérgező részecskéket

Egy új autó megvásárlása minden ember életében hatalmas lépést jelent. Nem véletlen, hogy az újdonsült tulajok többsége az utastérben terjengő illatokat büszkén, mély lélegzetvételekkel kebelezi be – ezzel a rituáléval nyugtázva, hogy megvalósult egy régóta dédelgetett álom. Nem árt azonban tisztában lenni vele, hogy mit is lélegzünk be pontosan, amikor volán mögé ülünk.

Minél kevesebb allergént, mikroorganizmust és vegyi anyagot hagyunk bejutni a szervezetünkbe, annál egészségesebb, hosszabb és nyugodtabb életet élhetünk. Minderre pedig nem csak otthon vagy az utcán sétálva, hanem autóba ülve is érdemes odafigyelnünk, hiszen a gépjárművek légterében is jelen vannak egészségre káros molekulák. Sőt! A forgalomban közlekedve olyan veszélyes részecskék is lehetnek a levegőben, amikkel más közegekben csak ritkán találkozhatunk.

Az új autó levegőjében előforduló veszélyforrások

 • kén-dioxid (SO2)
 • benzol
 • korom
 • formaldehid
 • káros szénhidrogén-származékok (VOC – Volatile Organic Compound)
 • nitrogén-dioxid (NO2)
 • pollen
 • baktérium
 • vírus
 • szálló por (2,5 mikronnál kisebb méretű)
 • ózon
Új autó illat - Diadalittasan lélegezzük be a mérgező részecskéket - Technoliving

A kellemes illat valójában egy „mérgező koktél”

Elszomorító tény, hogy az új autó légterében terjengő – az orrnak oly kellemes – illatok egyvelegét többnyire vegyi anyagok toxikus keveréke alkotja. Kutatások szerint több mint 275 különböző kemikáliával találhatjuk szembe magunkat minden eseteben, amikor volán mögé ülünk. Egy újonnan vásárolt gépjármű esetében mindez hatványozottan igaz. A belélegzésre alkalmas határérték eléréséhez az üzembehelyezést követően körülbelül 3 évnek kell eltelnie.

Nyáron még jobban oda kell figyelni!

A perzselő forróság sajnos csak tovább ront a helyzeten. Az akár 50-60 fokosra is felmelegedő belső térben a toxikus részecskék kipárolgása még inkább felerősödik. Éppen ezért minden indulás előtt érdemes, a nyári hónapokban pedig elengedhetetlen, hogy alaposan kiszellőztessük az utasteret. Ha pedig biztosra szeretnénk menni, egy gépjárművekbe tervezett, HyperHEPA szűrővel felszerelt levegőszűrő berendezés beszerzésére is szükségünk van.

Új autó illat - Diadalittasan lélegezzük be a mérgező részecskéket - Technoliving

Levegőszűrő berendezés – Nem mindegy, hogy mit választunk!

Az átlagos HEPA szűrőkkel felszerelt készülékek mindössze 0,3 mikron molekulanagyságig hitelesítettek. A HyperHEPA szűrőnek köszönhetően az IQAir Atem Car ennél azonban 100-szor kisebb molekulákat is képes rabul ejteni – 0,003 mikron méretig minden egészségre káros részecskét kiiktat a levegőből.

Ha az autóba ülve minden alkalommal bekapcsoljuk az IQAir Atem Car szűrőrendszerét, a legkisebb méretű mérgező részecskéktől sem kell tartanunk. A korábban említett 3 éves tisztulási folyamatot pedig (ami új autó esetében a belélegzésre alkalmas határérték eléréséhez szükséges) néhány percre rövidíthetjük le.

Tudjuk biztonságban a környezetünket!

Bizonyos munkakörök – taxis, fuvarozó, területi képviselő – esetében az autó munkaeszköznek számít. Egy munkaeszköznek pedig biztosítania kell a felhasználó számára a feladatok ellátásához szükséges feltételeket. Az IQAir Atem Car beüzemelésével a cégünknél dolgozó sofőröknek, az autónkban utazó embereknek és saját magunknak is megteremthetjük a nyugodt utazás egyik legalapvetőbb feltételét: a tiszta levegőt.

Új autó illat - Diadalittasan lélegezzük be a mérgező részecskéket - Technoliving

A HyperHEPA szűrő segítségével teljes mértékben kiiktathatjuk az új autó légteréből a polleneket, megszabadulhatunk a beáramló káros szénhidrogén-származékoktól, kén-dioxidtól, ózontól, szálló portól, baktériumoktól és vírusoktól, ráadásul az ultrafinom molekuláknak is búcsút inthetünk – erre az egész világon csak az IQAir Atem Car képes az autós légtisztítók piacán. TEGYE PRÓBÁRA!